Sase focare de varicela in evolutie la scolile din Olt

Directia de Sanatate Publica Olt a anuntat ca s-au identificat sase focare de varicela in evolutie la scolile din judet, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, in privinta celor sase focare de varicela, cele mai multe cazuri – 42 – au fost inregistrate la Colegiul National ‘Ion Minulescu’ din municipiul Slatina, urmat de Gradinita cu Program Prelungit Nr. 5 (41 de cazuri). Celelalte patru focare de varicela sunt la Colegiul National ‘Radu Greceanu’ Slatina (5 cazuri), Gradinita cu program prelungit ‘Ion Creanga’ Slatina (7 cazuri), Liceul ‘Petre Pandrea’ din Bals (5 cazuri) si Scoala Gimnaziala Rusanesti (8 cazuri).

Potrivit DSP Olt, de la inceputul anului si pana in prezent, in judet s-au inregistrat 125 de cazuri de varicela.

Pentru a limita extinderea imbolnavirilor, DSP Olt a dispus izolarea la domiciliu a tuturor cazurilor bolnave si suspecte, supravegherea clinico-epidemiologica a colectivitatii de catre cabinetul medical scolar, evaluarea starii clinice a pacientilor in perioada maxima de incubatie a bolii, curatenia si dezinfectia curenta a incaperilor, triaj epidemiologic zilnic.

 Daca ai o intrebare despre cum s ate protejezi impotriva varicelei sau despre vaccinare, adreseaza o intrebare, iar un medic iti va daoferi un raspuns avizat, AICI.

Etichete: varicela, varicela simptome, tratament varicela, vaccinare varicela

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.