S-a inregistrat primul deces confirmat din cauza gripei din acest sezon


S-a inregistrat primul deces din cauza gripei din sezonul rece 2017-2018. Este vorba despre o femeie din Bucuresti.

Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a informat miercuri, printr-o nota publicata, ca, in prima saptamana a acestui an a fost inregistrat primul deces din acest sezon, confirmat cu virus gripal, tip B.

Victima este vorba despre o femeie in varsta de 69 de ani din Bucuresti, avand conditii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinata antigripal, potrivit sursei mentionate.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, a gripei si a SARI si pana la data de 7 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 35 de cazuri de gripa.

In sezonul precedent, pana la aceeasi data, s-au inregistrat cinci decese, toate confirmate cu virus gripal.

*Informatii despre diferentele dintre raceala si gripa, AICI.

*Mituri si intrebari despre gripa si vaccinarea antigripala, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.