Rujeola: O persoana de 29 de ani, victima cu numarul 32

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, s-a inregistrat decesul cu numarul 32 de cand a inceput epidemia de rujeola, cauzat de o complicatie.

Persoana care a decedat avea 29 de ani, era din judetul Dolj si a fost confirmata serologic cu rujeola in luna februarie 2017. In luna iunie i-au aparut primele simptome ale complicatiei postrujeolice care a fost confirmata prin identificare virala (encefalita subacuta mioclonica rujeoloasa).

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania, pana vineri, 21 iulie,  este de 8.246, potrivit sursei mentionate.

Cele 32 de decese au fost inregistrate astfel: opt in judetul Timis, sase in Arad, sapte in Dolj, trei — Caras Severin, cate un deces in Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete.

*Informatii despre complicatii posibile ale rujeolei, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.