Rolul si importanta vaccinului II

ROLUL SI IMPORTNATA VACCINULUI IIIn partea a doua a dezbaterii publice “Rolul si importanta vaccinului”, eveniment desfasurat la Alba Iulia in data de 25 aprilie, s-a vorbit despre eficacitatea vaccinului ca mijloc de protectie in fata unei potentiale boli.

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de Vaccinologie din cadrul SNMF:

“Sunt un medic de familie care recomanda, poate si are curajul sa va spuna acum: Vaccinati-va copii! De ce?Pentru ca aceasta decizie a mea este bazata pe decizia altora, a sute de comisii si experti care se pronunta in aceasta situatie.”

In aceasta parte a dezbaterii, Dr. Gindrovel Dumitra a vorbit despre vaccinarea anti HPV, despre situatiile pe care le-a intalnit ca medic de familie vizavi de acest program de imunizare, dar si despre vaccinarea impotriva unr boli precum oreionul, varicela si nu numai.

Parintii prezenti in sala la aceasta dezbatere au pus intrebari medicilor pe parcursul a peste 3 ore, cat a durat evenimentul desfasurat in Aula Universitiatii “1 Decembrie 1918” Alba iulia.

Un parinte: “Exista o diferenta intre un anti-vaccinist si un parinte care isi pune intrebari in legatura cu sanatatea copilului lui. Noi ne punem intrebari cu privire la fiecare vaccin in parte”

“Baietelul meu a facut la 8 luni pojarel ( rubeola). Acum, daca el a dobandit automat imunitate naturala, mai trebuie sa faca ROR-ul ?

Dr. Gindrovel Dumitra: “Sunteti sigura ca a fost rubeola? Sunt atat de multe afectiuni care seamana cu pojarelul ( rubeola), incat diagnosticul se pune pe baza analizei de laborator.”

De asemenea, in aceasta parte a dezbaterii Rolul si importanta vaccinului,  Dr. Dorica Sandutiu, membru al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, a vorbit despre miturile vaccinarii, despre bolile impotriva carora se vaccineaza, dar si despre simptomele acestora, precum si riscurile refuzului de vaccinare.

 

 

 

Partea a treia a dezbaterii Rolul si importanta vaccinului o gasiti AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.