Prof. dr. Carmen Dorobat: Un copil nevaccinat este un pericol pentru comunitatea in care intra

conferinta-targu-muresIn cadrul Saptamanii Internationale a Vaccinarii, organizate de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) sub egida OMS, specialisti in vaccinologie s-au reunit la Targu Mures, pe 25 aprilie 2014, pentru a discuta intr-o conferinta de presa despre situatia vaccinarii in Romania si riscurile la care se expune populatia care refuza vaccinarea. La eveniment au participat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, presedintele Comitetului National de Vaccinologie, dr. Remus Sipos, vicepresedinte SNMF si presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Mures, prof.dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva”, Iasi.

Prof.dr. Carmen Dorobat: Cand comunitati mari refuza vaccinarea, extinderea bolii poate fi alarmanta

In cadrul conferintei de presa de la Targu Mures, prof.dr. Carmen Dorobat a atras atentia ca un copil nevaccinat poate pune in pericol comunitatea in care intra.

“Exista pericolul ca un copil care, nevaccinat fiind, sa contamineze un grup mai restrans, dar acolo unde comunitati mai mari refuza vaccinarea, extinderea bolii poate fi alarmanta”, a precizat dr. Carmen Dorobat.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel – Nou-nascutii nevaccinati sunt expusi unor riscuri majore

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a explicat ca parintii care refuza sa-si vaccineze nou-nascutii ii expun pe acestia riscului unor boli infectioase cu consecinte majore, printre care chiar decesul.

Pe de alta parte, dr. Remus Sipos considera ca este nevoie sa fie schimbata mentalitatea romanilor care nu au incredere in vaccinuri.

““Numai printr-o educatie sustinuta, poate fi eliminata ideea preconceputa ca ceea ce este gratis nu e bun”, a explicat vicepresedintele SNMF”, a explicat dr. Remus Sipos.

Conferinta de presa de la Targu Mures a fost urmata de o dezbatere publica la Bucuresti, despre care puteti citi aici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.