Peste 170.000 de copii nevaccinati impotriva rujeolei

In Romania, numarul cazurilor de rujeola a trecut de 8.000. Cei mai multi dintre cei care s-au imbolnavit sunt copii care nu au fost vaccinati.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca dupa aproape jumatate de an in care au lipsit vaccinurile, stocurile au fost refacute si ca incepe o ampla campanie de imunizare.

Sunt 170.000 de copii care nu au fost vaccinati impotriva rujeolei, desi au varste de peste un an, relateaza Digi24. Astfel, in perioada urmatoare se vor infiinta cabinete medicale temporare in primarii, scoli sau dispensarele locale.

In campania pro-vaccinare derulata de Ministerul Sanatatii, autoritatile locale vor trebui sa identifice copiii nevaccinati, precum si locatiile unde acestia vor fi imunizati efectiv, acolo unde nu exista unitati medicale. De asemenea, acolo unde nu exista personal medical, se va apela la voluntari.

Mai multe informatii despre imunizarea impotriva rujeolei, AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.