Ministerul Sanatatii va relua campania de vaccinare impotriva rujeolei

Ministrul Sanatatii spune ca saptamâna viitoare va fi reluata campania de informare si vaccinare impotriva rujeolei.

„Avem in crestere numarul cazurilor de rujeola. Am facut anul trecut acea campanie. Se pare ca, in timp ce noi faceam campania, a fost perfect daca se duce ministrul, Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, facem toate judetele. Cum am terminat campania, cum a inceput sa creasca iarasi numarul de cazuri. Nu este simplu, de la 21 de cazuri pe saptamâna ajungem la 102 din nou, semn ca ne intereseaza din plin, dar pornim din nou campania saptamâna viitoare, in judetul Ialomita”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibil, in ultima saptamana, la nivel national s-au inregistrat 102 cazuri noi de rujeola in Bucuresti si 12 judete.

Informatii despre vaccinarea impotriva rujeolei, AICI.

Etichete: epidemie de rujeola, prevenire rujeola, vaccinare rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.