Peste 100 de cazuri noi de rujeola intr-o saptamana

Potrivit celor mai recente date ale Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in ultima saptamana au fost confirmate 102 noi cazuri de rujeola in 12 judete si in Bucuresti.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania, raportate pana la 19 aprilie, este de 16.552, fiind inregistrate 62 de decese, potrivit sursei citate.

Cele 102 cazuri nou confirmate in ultima saptamana au fost inregistrate in Mehedinti – 40; Buzau – 19; Teleorman – 11; Galati – 8; Prahova – 7; Constanta – 6; Bucuresti, Ilfov – cate trei cazuri; Braila, Calarasi, Dambovita, Harghita, Ialomita – cate unul.

Potrivit medicilor, pentru unu din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortala.

Informatii despre rujeola si vaccinarea ROR, AICI.

Etichete: rujeola, epidemie rujeola, simptome rujeola, vaccinare rujeola, vaccinul ROR

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.