Institutul Matei Bals a confirmat prezenta meningococului la adolescentul decedat la Brasov

poza cercetare in laboratorInstitutul Matei Bals din Bucuresti a confirmat prezenta meningococului la tanarul de 17 ani, care a decedat saptamana trecuta la Brasov.  

O parte dintre cele 20 de persoane internate la aceasta unitate medicala au inceput sa fie externate.

„Mesajul pe care doresc sa-l transmiteti populatiei este acela ca nu avem meningita. Marti am externat patru persoane, dupa ce am primit rezultatele de la Institutul Matei Bals, iar miercuri vom externa inca opt. Dupa externarile de azi (miercuri n.r.) mai raman internate in spital opt persoane. Doua cazuri au meningococemie, unul a fost confirmat cu laboratorul. Este primul caz internat in data de 13 iunie. Al doilea caz internat in 15 iunie, dupa decesul tanarului de 17 ani, nu a fost confirmat. Alte trei persoane sunt contacti directi ai tanarului decedat, iar alti trei pacienti raman internati din diverse motive nelegate efectiv de suspiciunea de boala meningococica”, au precizat reprezentantii Institutului Matei Bals, conform Agerpres.

Ancheta epidemiologica inceputa saptamana trecuta nu s-a incheiat, in acest moment fiind in desfasurare.
Conform DSP Brasov, s-au facut dezinfectii in toate locatiile pe unde au fost copii, dar si in cele trei unitati de invatamant, Liceul Silvic si Colegiul National ‘Dr. Ioan Mesota’ din Brasov si scoala generala din localitatea Tarlungeni.

Despre bolile meningocogice, AICI

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.