Incepe vaccinarea gratuita impotriva HPV

Ministerul Sanatatii va demara vaccinarea gratuita impotriva HPV din prima luna a anului 2020, dupa ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite la nivelul directiilor de sanatate publica.
„Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide si prin ignoranta, dar este si un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinte fizice si psihice imense. Vaccinarea, alaturi de screening poate reduce povara generata de cancerul de col uterin. Ministerul Sanatatii are datoria de a proteja prin orice mijloace sanatatea publica.”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, potrivit unui informari de pe pagina de Facebook a PNL.

Ministerul Sanatatii transmitea in luna decembrie 2019 ca vaccinarea gratuita se va face, incepand din luna ianuarie 2020, in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani pentru care s-a solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea, inclusiv pentru cele care au trecut de aceasta varsta daca au solicitat.

Etichete: HPV, vaccinarea anti HPV, virusul HPV, vaccin gratuit impotriva HPV, vaccinare la medicul de familie, cancerul de col uterin 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.