Incepand cu 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se va face exclusiv la medicul de familie

Ministerul Sanatatii a anuntat ca, de la 1 iulie 2022, vaccinarea anti-Covid se va realiza exclusiv in cabinetele medicilor de familie.

“Incepand cu data de 1 iulie 2022 activitatea de vaccinare impotriva COVID 19 se realizeaza exclusiv prin cabinetele de asistenta medicala primara, in cadrul programului national de vaccinare derulat de Ministerul Sanatatii.

Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 cu schema completa de vaccinare beneficiaza de o alocatie de hrana, in valoare totala de 100 lei, sub forma tichetelor de masa pe suport electronic, care se achizitioneaza de catre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autoritatilor publice locale.”, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

De asemenea, potrivit sursei citate, si activitatea de monitorizare a starii de sanatate a persoanelor care au avut un rezultat pozitiv la testul efectuat pentru detectia virusului SARS-CoV-2 se realizeaza de catre medicii de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate.

“Activitatea de monitorizare a starii de sanatate a pacientilor desfasurata in cabinetele medicilor de familie se realizeaza prin fisa de monitorizare a pacientului ce se completeaza in aplicatia informatica „Corona-forms”; in vederea realizarii decontarii de catre casele de asigurari de sanatate a activitatii de monitorizare a pacientilor, datele din fisa de monitorizare a pacientului vor fi transmise, in mod automat, in forma completata de medicul de familie, din aplicatia informatica „Corona-forms” in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).”, mai transmite ministerul Sanatatii.

Etichete: vaccinarea anti-covid, vaccinare anti-covid la medicul de familie, monitorizare pacienti covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.