Focar de rujeola in Botosani


Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani are in monitorizare un posibil nou focar de rujeola in localitatea Oraseni, avand in investigare doi adulti cu simptome si context epidemiologic de rujeola.

Potrivit unui comunicat de presa, autoritatile sanitare nu au putut stabili, in urma anchetei epidemiologice, istoricul vaccinal al celor doua persoane.

Oficialii DSP precizeaza ca singura metoda de prevenire este vaccinarea si recomanda persoanelor ce au intrat in contact cu un posibil caz de rujeola sa anunte medicul de familie imediat ce apar simptomele premergatoare eruptiei, precum tuse, dureri in gat, stare generala influentata, febra, dureri oculare, conjunctivita.

Rujeola este o boala contagioasa si orice persoana care nu are imunitate poate face boala, indiferent de varsta.

Informatii despre vaccinarea impotriva rujeolei, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.