Doza booster a vaccinului anti-Covid, administrata la patru luni

Autoritatile sanitare din Romania au anuntat devansarea termenului de administrare a dozei de booster de la sase la patru luni pentru toate tipurile de vaccinuri efectuate.

Astfel, incepand de luni, 17 ianuarie, toate persoanele care au minimum patru luni de la prima schema de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dozei booster a vaccinului anti-Covid, inclusiv adolescentii cu varste de peste 12 ani.

“Toate persoanele care au cel putin patru luni de la prima schema de vaccinare completa pot sa mearga sa efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare in momentul de fata, pentru ca datele stiintifice ne arata o protectie sporita, o refacere – daca vreti – a eficientei vaccinurilor fata de infectia cu varianta Omicron. De ce s-a ales acest prag de patru luni? Ne-am uitat la ce se intampla in celelalte tari europene. Majoritatea au ales doua praguri: de trei luni sau de patru luni. Am decis sa optam pentru pragul de patru luni, pentru ca datele stiintifice ne arata ca protectia fata de varianta Omicron incepe sa scada destul de mult dupa cea de-a patra luna de la prima schema de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

Etichete: booster, termen doza booster, vaccinarea anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.