Cinci focare de oreion la Suceava

poza copil la scoalaFocare de oreion la Suceava. Aici, pe langa cele patru deja existent, a mai fost inregistrat inca unul, toate in evolutie la mai multe colegii si licee din judet.

Reprezentantii DSP au precizat ca in primele zece luni ale acestui an, in judet s-au inregistrat 143 de cazuri de parotidita epidemica (oreion), dintre care 57 cazuri diagnosticate in cursul lunii octombrie.

Medicul epidemiolog Catalina Zorescu a afirmat ca noul focar de oreion, care include cinci cazuri, s-a inregistrat la Liceul Tehnologic nr.1 din Campulung Moldovenesc.

Conform Agerpres, celelalte patru focare de oreion sunt in evolutie la Colegiul Silvic ”Bucovina” si Colegiul National ”Dragos Voda” din Campulung Moldovenesc, cu cate 12 cazuri, precum si la Colegiul National ”Nicu Gane” si Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Falticeni, cu 21, respectiv 18 cazuri.

Pe Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Suceava au fost internati doi pacienti cu suspiciune de meningita urliana, o complicatie a oreionului, unul in varsta de 15 ani, iar altul in varsta de 21 de ani din Plopeni.

Directorul adjunct al DSP Suceava spune ca cele mai multe cazuri de imbolnavire s-au inregistrat in randul adolescentilor din clasele a XI a si a XII a, carora nu li s-a administrat vaccinul ROR.

 

Citeste si  Protidita epidemica (oreionul)

Vezi si Rolul si importanta vaccinului I

Vezi si Rolul si importanta vaccinului II

Vezi si Rolul si importanta vaccinului III

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.