Circa 90% din cazurile noi de Covid-19 sunt in randul persoanelor nevaccinate

Dr. Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, spune ca aproape 90% dintre persoanele nou diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doza de vaccin.

”Ceea ce am observat in ultimele patru saptamani din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate in randul persoanelor nevaccinate, iar in ceea ce priveste decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doza. Tocmai de aceea in momentul acesta este important sa ne protejam mai bine prin vaccinare. Este solutia sigura, solutia eficienta prin care noi putem sa ne controlam situatia epidemiologica la nivelul fiecarui judet si la nivel national. In conditiile in care nu vom avea o rata crescuta de imunizare in randul populatiei, evident ca riscam sa avem o crestere importanta a numarului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghita, citat de Agerpres.

El a precizat ca in Romania exista in continuare un numar mare de persoane care nu au primit nicio doza de vaccin si ii indeamna pe tineri sa sprijine populatia vulnerabila.

”Avem in continuare un numar mare care inca nu s-a vaccinat. Este momentul ca cei tineri sa sprijine populatia vulnerabila, sa ii aducem la vaccinare, sa ii programam si sa putem in felul acesta sa ne protejam mai bine pentru perioada urmatoare. Este clar ca in Romania avem o tendinta la acest moment de crestere a numarului de cazuri. Speram ca aceasta crestere sa fie una lenta, sa nu fie exponentiala si sa putem sa ne adaptam incat sa nu existe o presiune crescuta asupra sistemului de sanatate”, a mai spus presedintele CNCAV potrivit sursei citate.

Etichete: cazuri noi covid, risc persoane nevaccinate, valeriu gheorghita

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.