Cat de sigura este vaccinarea anti-Covid la femeile care alapteaza?

De cand s-a inceput vaccinarea impotriva maladiei Covid-19, s-a pus problema daca vaccinul este sigur pentru femeile care alapteaza. Reprezentantii Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotrova Covid-19 au facut precizari ferme in legatura cu aceasta situatie.

“Nu exista niciun risc asociat cu administrarea de vaccinuri inactivate in timpul alaptarii si nu au aparut semnale de siguranta la persoanele care alapteaza sau la copiii lor. In Marea Britanie, Colegiul Regal de Obstetricieni si Ginecologi recomanda vaccinarea persoanelor care alapteaza.”, transmit specialistii pe pagina RO Vaccinare.

De altfel, exista si studii care sustin vaccinarea femeilor care alapteaza.

“Doua studii care au cautat ARN mesager din vaccin in laptele matern nu au reusit sa il detecteze. Un studiu mai recent, care a concentrat mai intai ARN mesager din lapte, a reusit sa-l detecteze la 2 parti pe miliard la 3 din 10 donatori de lapte. O serie de studii au aratat ca anticorpii protectori pe care ii produce corpul dvs. se secreta in laptele matern la concentratii mari. Exista, de asemenea, unele dovezi ca celulele T care raspund la COVID-19 pot ajunge in laptele matern. Ar fi de asteptat ca acesti anticorpi sa ofere copilului tau o anumita protectie impotriva COVID-19, desi sunt necesare mai multe studii pentru a afla acest lucru.”, mai precizeaza specialistii romani.

Citeste si: Vaccinarea anti-Covid: Intrebari si raspunsuri despre sarcina si fertilitate

Etichete: vaccinarea anti-covid si alaptarea, vaccinare femei care alapteaza, riscuri vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.