Arafat: Este foarte important ca persoanele vulnerabile sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta este de parere ca aparitia unui vaccin impotrivia Covid-19 nu va rezolva instantaneu situatia. El indeamna oamenii, in special varstnicii, sa se vaccineze si impotriva gripei sezoniere.

„Pana nu vedem vaccinul noi suntem obligati sa ne pregatim. Chiar daca apare vaccinul, noi trebuie sa stim ca vaccinul nu va rezolva instantaneu situatia pentru ca ai nevoie de sute de milioane de doze ca sa opresti raspandirea. Este foarte important ca oamenii sa se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele in varsta sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere. Cu asta scad macar o parte din risc! Daca se infecteaza si cu COVID am putea sa ne trezim cu fenomenul COVID-flu si va fi foarte greu si pentru medici”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, la finalul saptamanii trecute, ca „pandemia de Covid-19 este o criza de sanatate ce are loc o data intr-un secol si ale carei efecte vor fi resimtite timp de decenii”.

Detalii despre vaccinare antigripala, AICI.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin antigripal, virus gripal, coronavirus, pandemie covid-19, raed arafat

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.