OMS: Efectele pandemiei de Covid-19 vor fi resimtite timp de decenii

Pandemia de Covid-19 este genul de dezastru ale carui efecte se vor resimti mult timp de acum inainte, a spus directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

„Pandemia (de COVID-19) este o criza de sanatate ce are loc o data intr-un secol si ale carei efecte vor fi resimtite timp de decenii”, a spus seful OMS, citat si de Agerpres.

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii s-a reunit, pentru a patra oara, pentru a reevalua pandemia de COVID-19, care continua sa progreseze intr-o maniera ingrijoratoare pe plan global.

Peste 150 de companii farmaceutice lucreaza pentru gasirea unor vaccinuri, insa prima lor utilizare este asteptata abia pentru inceputul anului 2021, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Desi cunostintele despre noul virus au avansat, multe intrebari au ramas fara raspuns si populatiile raman vulnerabile, a mai spus directorul OMS.

„Multe tari care au crezut ca au trecut de ce este mai rau se confrunta acum cu noi focare. Unele care au fost mai putin afectate la inceput au acum un numar tot mai mare de cazuri si decese”, a seful OMS, conform surselor citate.

Etichete: efecte pandemie covid-19, epidemie coronavirus, vaccin covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.