8 decese cauzate de gripa | Mii de imbolnaviri in toata tara

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul deceselor cauzate de gripa in sezonul 2019 – 2020, a ajuns la opt.

Utimele doua persoane care au murit de gripa sunt o femeie in varsta de 65 ani, cu conditii medicale preexistente si nevaccinata antigripal, confirmata cu virus gripal tip A, si un barbat de 46 de ani, tot cu conditii medicale preexistente, nevaccinat antigripal si confirmat tot cu virus gripal tip A.

Tot mai multe unitati de invatamant isi suspenda partial sau total cursurile in aceste zile din cauza numarul insemnat de imbolnaviri de gripa in randul copiilor.Si unitatile sanitare din tara restrictioneaza accesul.

In Bucuresti, potrivit autoritatilor, s-au inregistrat peste 1000 de cazuri de gripa, cele mai multe la copii.

Informatii despre virusul gripal si vaccinarea antigripala, AICI

Etichete: gripa, cazuri de gripa, decese gripa, vaccin gripal, vaccinare antigripala, diferente gripa si raceala 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.