70 % dintre copii din Vaslui, nevaccinati impotriva rujeolei

BEBELUS-MUZICAPeste 70 la suta dintre cei 4.157 de copii din judetul Vaslui programati pentru vaccinare impotriva rujeolei nu au fost dusi de catre parinti la medicii de familie.
Majoritatea celor neimunizati sunt restantieri din lunile anterioare, in conditiile in care vaccinarea se face in trei etape, respectiv la unu, trei si sapte ani, scrie News.ro.

Cei mai multi parinti din judetul Vaslui care au copii cu varsta sub sapte ani nu i-au vaccinat pe micuti impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

Din cei 4.157 de copii programati pentru august in vederea administrarii vaccinului ROR au fost vaccinati 1.222, in timp ce alti 465 de copii au primit contraindicatii temporare de administrare a serului.

„Nu mai putin de 3.231 de copii sunt restantieri din lunile din urma. Nu stim care este exact motivul neprezentarii parintilor cu copiii la vaccinarea impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. Cert este ca nu putem vorbi de restante la imunizari din cauza crizei de vaccin, avand in vedere ca nu a fost luna in care sa nu avem dozele necesare pe stoc. Si acum, in depozitul DSP exista 7.389 de doze de vaccin ROR”, a declarat, luni, pentru News.ro purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

La nivelul judetului Vaslui, au fost confirmate in acest an doua cazuri de imbolnavire de rujeola.

Ministerul Sanatatii a declarat de curand ca in Romania exista o epidemie de rujeola. Trei copiii au murit.

Citeste si Grupul de Vaccinologie: Avem dovada clara ca nevaccinarea nu doar ne face rau, dar ne omoara copiii!

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.