Grupul de Vaccinologie: Avem dovada clara ca nevaccinarea nu doar ne face rau, dar ne omoara copiii!

VACCIN-POZA NOUA-2015La scurt timp dupa anuntul Ministerului Sanatatii despre epidemia de rujeola din Romania, reprezentantii Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei au avut o reactie prompta.
Medicii de familie au atras atentia inca din timpul campaniilor de promovare a Saptamanii Internationale a Vaccinarii despre marea problema a refuzului vaccinarii.

Iata ca apar primele semne ca acest lucru este cat se poate de adevarat. Vaccinarea este una dintre cele mai mari descoperiri ale lumii, faptul ca noi astazi atingem senectutea este si rezultatul acestei descoperiri. Este incredibil cum astazi se refuza vaccinarea, in medii in care informatia circula rapid si este manipulata in sens macabru, de persoane care au notorietate si insufla incredere. Iata cum astazi avem dovada clara ca nevaccinarea nu doar ne face rau, dar ne omoara copiii! Cei care isi vaccineaza copiii trebuie sa inteleaga ca pot afla informatii corecte de la profesionisti si ca medicii de familie le pot explica tot ceea ce doresc sa stie, chiar si despre reactii adverse pe care le pot avea. Dar trebuie puse in balanta micile reactii locale cu beneficiile imense. Cei care refuza vaccinarea sunt manati de frica si manipulati cu usurinta de neprofesionisti. Astazi se pot verifica usor sursele de informare. Daca aflati despre vaccinuri de la neprofesionistii din sanatate, de la vedete, de la medici care nu mai au drept de practica, sau de la comercianti de produse care promit inlocuirea imunitatii obtinute prin boala sau vaccinare, va indemnam sa fiti precauti si sa discutati aceste lucruri cu medicii vostri. Daca medicii vostri au incredere si si-au vaccinat proprii copii, daca au ales sa mearga pe acest drum, inseamna ca au incredere in el. daca parintii celor care astazi se opun vaccinarii au ales sa isi vaccineze copiii, trebuie sa fi existat motive serioase si incredere. Iata, bolile acestea omoara copii care ar fi putut fi protejati” – Reprezentantii Grupului de Vaccinologie – SNMF

Reamintim ca in primele opt luni ale acestui an, Romania a inregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeola in 23 de judete si 3 copii au murit.

Comparativ cu anul 2015, cresterea este mai mult decat alarmanta. In tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeola si niciun deces.

Ministerul Sanatatii condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, in inmultirea cazurilor de rujeola de zeci de ori intr-un singur an, scrie intr-un comunicat de presa al institutiei.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.