19 cazuri de gripa in ultima saptamana

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National de Sanatate Publica ( INSP), in saptamana 11 noiembrie – 17 noiembrie s-au inregistrat 19 cazuri de gripa clinica.

Potrivit sursei citate, numarul este mai mic decat cel inregistrat in aceeasi saptamana a anului trecut.

„Nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana”, scrie in raportul CNSCBT.

Pe teritoriul Romania, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 84.603, adica cu 7% mai mic fata de sezonului 2018-2019.

Informatii despre vaccinarea antigripala, AICI.

Vezi diferentele dintre GRIPA si RACEALA.

Etichete: gripa, gripa 2019, infectie respiratorie, pneumonie, raceala, diferente gripa raceala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.