19 cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Numarul persoanelor vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii a crescut la 1.268.077, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

In saptamana de monitorizare 2 – 8 decembrie 2019, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 85.976, cu 2.72% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (88.387) si cu 2.73% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (88.394).

Totodata, la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, au fost raportate la nivel national 74 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate cu aceeasi saptamana din sezonul precedent (147 cazuri).

Conform sursei citate, morbiditatea prin infectii respiratorii acute s-a incadrat in intervalul asteptat in aceasta saptamana.

De asemenea, au fost raportate si 12 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 2 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 4 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la inceputul sezonului si pana in prezent, au fost confirmate 19 cazuri de gripa (4 cazuri gripa cu virus AH3, 2 cazuri gripa cu virus AH1, 2 cazuri gripa A nesubtipat si 11 cazuri gripa cu virus B).

Pe judete, distributia este urmatoarea: Bucuresti – 8 cazuri, Constanta – 3 cazuri, Iasi si Arges – cate 2 cazuri, Caras Severin, Dambovita, Giurgiu si Timis – cate un caz.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile recomanda in continuare vaccinarea antigripala. 

Etichete: vaccinarea antigripala, gripa, gripa clinica, infectii respiratorii, preventie gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.