Gripa ucide din nou: Alte cinci decese confirmate de autoritati

Luni s-au inregistrat patru decese cauzate de gripa, iar marti au fost confirmate alte cinci. Numarul romanilor care au fost rapusi de acesta boala a ajuns la 28.

Doua spitale din Bucuresti sunt in carantina din cauza gripei, respectiv Institutul de Boli Infectioase Matei Bals si Spitalul Victor Babes. In tara sunt mai multe unitati medicale in aceasta situatie.

Cu toate acestea, ministrul sanatatii spune in continuare ca nu se poate vorbi de o epidemie.

„Este mai mare decat aceeasi perioada a anului trecut, anul trecut au fost 21 de decese. In acest moment nu (putem declara epidemie, n.r.), e un sezon de gripa cu o circulatie mai intensa a virusului gripal”, a declarat Sorina Pintea, citata de Digi24.

Vezi si Gripa – masuri de prevenire si tratament

Vezi si Virusul gripal creste de sase ori riscul de criza cardiaca

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.