Varstnicii si bolnavii cronici vor fi vaccinati antigripal gratuit

poza imunizare prin vaccinareIn campania de vaccinare antigripala din aceasta toamna vor avea intaietate bolnavii cronici, femeile insarcinate, varstnicii si copiii institutionalizati. Ministerul Sanatatii a anuntat ca vor fi achizionate 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru ca persoanele cu risc sa fie imunizate. Vaccinarea se va face la cabinetul medicului de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

Persoanele care vor primi gratuit vaccinul antigripal

Ministerul Sanatatii a anuntat ca vor fi prioritare persoanele care se confrunta cu boli cronice, afectiuni cardiovasculare si boli respiratorii.
Copiii si varstnicii institutionalizati vor fi de asemenea intre persoanele incluse in campania de vaccinare antigripala.

Personalul medical si femeile insarcinate au de asemenea prioritate in campania de vaccinare.

Va puteti vaccina la medicul de familie

Dupa ce vaccinul va ajunge in teritoriu, campania de imunizare se va desfasura la cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

“Vor fi vaccinate ca in fiecare an persoanele cu varste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si afectiuni cardiovasculare, copiii si varstnicii institutionalizați, personalul medical si gravidele, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, a explicat Oana Grigore, directorul de comunicare al Ministerului Sanatatii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.