Vara riscul de infectare cu tetanos este mai mare

tetanosTetanos este o boala infectioasa cauzata de bacilul tetanic. Oricine se poate infecta cu tetanos doar printr-o zgarietura, muscatura sau chiar si printr-o plaga superficiala. Specialistii de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii impotriva tetanosului deoarece riscurile de infectare sunt si mai mari vara.

Vara creste riscul infectarii cu tetanos

Vara ne petrecem foarte mult timp in aer liber. Fie ca suntem la iarba verde sau la plaja, riscul infectarii cu tetanos este mai mare deoarece o simpla zgarietura reprezinta calea de infectare cu bacilul tetanic.

Cea mai mare incidenta a cazurilor de tetanos se inregistreaza in lunile calde de vara si in zonele rurale.

Medicii atrag atentia ca trecerea prin boala nu genereaza imunitate.

Bacilul tetanic patrunde in organism prin leziuni cutaneo-mucoase, se multiplica la poarta de intrare si elibereaza toxine.

Infectarea cu tetanos poate cauza contractii musculare, tulburari de respiratie, hipertemie, transpiratie sau hipotensiune.

Vaccinarea, principala forma de preventie in tetanos

Medicii recomanda vaccinarea copiilor intre 0-6 luni cu vaccinul DTaP, prima doza la varsta de doua luni,a doua doza la patru luni, a treia doza la sase luni si a patra doza la varsta de 15-18 luni.

Complicatii in infectarea cu tetanos

O persoana infectata cu tetanos poate sa sufere complicatii majore, precum pneumonie, insuficienta respiratorie, miocardita, embolii, ulcer de stres, tasari vertebrale sau rupturi musculare.

Chiar daca tetanosul nu este o boala infectioasa, bacilul tetanic se regaseste in sol sau praf si poate intra in corp cu usurinta printr-o simpla zgarietura.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.