„Vaccinurile salveaza vieti”- campanie lansata de Ministerul Sanatatii

poza imunizare prin vaccinareMinisterul Sanatatii a lansat in data de 9 noiembrie, campania de promovare a imunizarii copiilor, sub numele “Vaccinurile salveaza vieti”, cu scopul de a informa parintii despre cea mai importanta si eficienta metoda de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania „Vaccinurile salveaza vieti” contine un clip video care il are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea razboaielor din secolul trecut careau luat viata a 200 de milioane de oameni, in timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorat peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniaza importanta vaccinurilor pentru preventia unor boli care pot afecta grav sanatatea sau chiar viata oamenilor, scrie intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Specialistii Institutului National de Sanatate Publica au descoperit ca, in cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinala este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, in timp ce tinta recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copiiau fost incomplet vaccinati in raport cu varsta, din doua motive – refuzul si neprezentarea.

In privinta stocurilor de vaccin, Ministerul Sanatatii mai precizeaza ca a achizitionat si a repartizat catre Directiile de Sanatate Publica 364.000 de doze de ser BCG.

Din vaccinul hexavalent au fost achizitionate si distribuite 255.000 de doze, iar in acest moment este in derulare licitatia pentru achizitia unor noi cantitati. Vaccinul ROR este in stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sanatatii a achizitionat si 500.000 de doze de vaccin gripal. In perioada urmatoare vor fi demarate procedurile de licitatie pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent si pneumococic.

O alta componenta importanta a campaniei “Vaccinurile salveaza vieti” este informarea, printr-o noua pagina web dedicata vaccinarii: desprevaccin.ro.

Campania de informare s-a bucurat si de sprijinul voluntar al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina de Familie.

Site-urile www.edumedical.ro si www.formaremedicala.ro sunt doua site-uri importante, mentionate pe noua pagina a ministerului ca fiind surse de informare de incredere despre vaccinuri si vaccinare

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.