Vaccinul impotriva SARS-CoV-2 se va face sezonier, la fel ca vaccinul gripal

Vaccinul impotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 se va face sezonier, ca si vaccinul gripal, a precizat ministrul Nelu Tararu.

Demnitarul a adaugat ca se va administra si o a doua doza cu rapel la 28 de zile.

“Se face cu rapel la 28 de zile (vaccinul impotriva noului coronavirus – n.r.). La fel, sezonier, ca si vaccinul antigripal. Speram ca, odata cu vaccinarea, sa putem vedea in vara o scadere a numarului de cazuri si sa putem avea acea perioada libera. La fel ca si in sezonul gripal, atunci se va face si vaccinul anti-COVID”, a explicat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Hotararea de Guvern privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost adoptata de Executiv. Potrivit actului normativ, in prima etapa vor fi vaccinati angajatii din domeniul, iar apoi vaccinarea va fi disponibila pentru intreaga populatie.

Repezentantii Guvernului au subliniat ca vaccinarea va fi gratuita si voluntara.

Etichete: vaccin covid-19, vaccinare coronavirus, vaccin gripal, vaccinare impotriva covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.