Vaccinul impotriva cariilor

Cercetatorii din cadrul Institutului de Virologie Wuhan din China au dezvoltat un vaccin care poate preveni aparitia cariilor dentare.

In cadrul studiului condus de cercetatorul Yan Huimin, a avut loc testarea unei fuziuni a unor proteine care pot preveni dezvoltarea cariilor dentare, scrie Science Alert

Cariile sunt provocate de bacteria Streptococcus mutans, iar in studiile de pana acum, oamenii de stiinta au mai  incercat sa protejeze dintii de aparitia cariilor prin dezvoltarea  altor metode.

La testele de laborator realizate a fost administrat vaccin dezvoltat dintr-un amestec de proteine.

Eficienta vaccinului in cazul soarecilor fara carii a crescut la 64,2%, iar in cazul soarecilor cu carii, vaccinul a produs un efect de imunizare de 53,9%. 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.