Vaccinul hepatitic A

Continut: virus inactivat

Protejeaza de: Hepatita A

Doze si intervale de vaccinare: 2 doze la interval de minim 6 luni calendaristice

Daca intervalul depaseste 18 luni, nu este nevoie sa se repete prima doza

Cale de administrare: intramuscular

 

Eficienta vaccinului hepatitic A

97% dintre copiii si adolescentii vaccinati dezvolta imunitate intr-o luna de la administrarea primei doze. Toti cei vaccinati au nivel optim de anticorpi dupa doua doze.

Eficienta: 94%-100%

Protectie de cel putin 10 ani dupa 2 doze (CDC)

 

De ce este important vaccinul hepatitic A

Unul din riscurile principale este ca o persoana infectata poate sa transmita virusul fara sa stie ca are boala. In unele cazuri, simptomele apar la 2 saptamani dupa infectarea cu virusul hepatic A.

Chiar daca bolnavii cu hepatita A se recupereaza si dupa cateva luni, in unele cazuri grave hepatita A poate cauza insuficienta hepatica si chiar decesul.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.