Vaccinul diftero-tetanic

Contine: toxoide difterice si tetanice

Protejeaza de: difterie, tetanos

Doze si intervale: serie de 3-4 doze, in functie de istoricul de vaccinare (daca a fost respectat sau nu calendarul de vaccinare din copilarie, respectiv seria de vaccinare cu DTPa)

Seria initiala pentru toti cei nevaccinati anterior contine 3 doze, la intervale de minim 4  saptamani intre primele doua doze si 6-12 luni dupa cea de-a doua.

Se recomanda ca una din aceste doze (de preferinta prima) sa fie DTPa.

Cate un rapel DT ar trebui administrat la fiecare 10 ani.

Primul rapel poate fi administrat la minim 5 ani dupa ultima vaccinare cu DTPa sau DT. Rapelurile la intervale mai scurte de 10 ani nu sunt indicate.

 

Eficienta vaccinului diftero-tetanic (dT)

Vaccinul ofera o protectie de aproximativ 95% impotriva difteriei si tetanosului, pe o perioada de 10 ani.

 

De ce este important vaccinul diftero-tetanic

Imbolnavirea de tetanos – si nici de difterie – nu confera imunitate pe viitor, din cauza cantitatii mici de toxine de care este nevoie pentru a ne imbolnavi.

Persoanele care sunt in procesul de vindecare in urma tetanosului ar trebui sa inceapa sau sa finalizeze procesul de imunizare prin vaccinare din timpul convalescentei.

(Sursa informatiilor din aceasta pagina: CDC, aici si aici)

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • maila spune:

    BUna ziua> va rog faceti un articol asemanator despre Polio, si in special unde se gaseste vaccinul Imovax Polio, de unde se poate procura doar cel de polio. Ma refer pt adulti: tot asa doze si interval intre administrari si din copilarie, si pentru adulti peste 20 ani.Multumesc f mult.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.