Vaccinul BCG, testat pentru noul coronavirus

Cercetatorii din Australia au demarat un studiu clinic cu circa 4.000 de voluntari pentru a testa daca vaccinului BCG, folosit împotriva tuberculozei, este eficient si impotriva noul coronavirus, relateaza Reuters.

Vaccinul BCG (Bacilului Calmette–Guérin) este administrat, anual in cazul a peste 1 milion de copii din intreaga lume, ca masura de combatere a tuberculozei.

De curand, insa, unii omaeni de stiinta au emis ipoteza ca acesta vaccin si-ar putea dovedi utilitatea si impotriva noului coronavirus Covid-19, pentru ca are capacitatea dovedita de a întări sistemul imunitar al organismului.

Astfel, potrivit anuntului facut de Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) din Melbourne, incepand cu saptamana viitoare, va demara studiul clinic organizat de autoritățile din Australia. Rezultatele ar urma sa fie date publicitatii in circa șase luni, mai transmite Reuters.

Etichete: vaccin coronavirus, BCG, teste vaccin covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.