Vaccinul anti-varicelic

Tip vaccin: viu-atenuat

Protejeaza de: varicela

Doze si intervale de vaccinare: 2 doze pentru o imunizare optima, cu intervale diferentiate in functie de varsta

Copiii sub 13 ani: prima doza la 12-15 luni; a 2-a doza la 4-6 ani.  Interval intre doze: 3 luni                            

Copiii si adolescentii peste 13 ani: 2 doze la intervale de minim 4 saptamani

Cale de administrare: subcutanat

Conditii de depozitare: la congelator, intre -50°C si -15°C

Eventuale reactii adverse, cine ar trebui sa fie vaccinat si pentru cine nu se recomanda vaccinarea aici

 

Eficienta vaccinului anti-varicelic

97% dintre copiii sub 13 ani sunt protejati dupa prima doza

99% dintre copiii de peste 13 ani au imunizare optima dupa 2 doze

Eficienta vaccinului este estimata la 70-90% impotriva infectarii (contractarii bolii) si la 90-100% impotriva dezvoltarii bolii moderate sau severe.

Imunitatea dureaza cel putin 7-10 ani, dar cel mai probabil este permanenta pentru majoritatea persoanelor vaccinate. Epidemiile, atunci cand apar, sunt mult mai usoare decat in cazul persoanelor nevaccinate, cu mult mai putine leziuni (in general mai putin de 50), dintre care majoritatea sunt sub forma de pete rosii, mai degraba decat vezicule. Majoritatea persoanelor vaccinate nu fac febra. (CDC)

 

De ce este important vaccinul anti-varicelic

Epidemiile de varicela in anumite comunitati (gradinite, scoli) pot dura pana la 6 luni.

Vaccinul anti-varicelic a fost folosit cu succes pentru a tine sub control aceste epidemii, avand o eficienta de 70-100% daca este administrat in 3 zile de la expunerea la virus. CDC

Aceasta inseamna ca daca izbucneste o epidemie intr-o scoala, ea poate fi tinuta sub control, daca toti copiii care nu au fost imunizati impotriva varicelei primesc vaccinul in 3 zile de la primul caz inregistrat.

Daca un copil este diagnostica cu varicela, scoala, vecinii si prietenii de joaca cu care a intrat in contact trebuie anuntati imediat pentru a putea fi imunizati.

(Sursa informatiilor din aceasta pagina: CDC)

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.