Vaccinul pneumococic

Continut: antigene pneumococice

Protejeaza de: bacterii pneumococice care provoaca infectii copiilor, cat si adultilor. Printre infectiile combatute sunt: pneumonie, meningita, otita, infectii ale sinusurilor, septicemie. (CDC)

Doze si intervale: 3 doze – la 2 luni, 4 luni si 11 luni

  • Copiii care incep seria de vaccinare mai tarziu, vor recupera vaccinul la intervalele recomandate de medic, depinzand de varsta copilului la inceperea secventei de vaccinare. (CDC)
  • Copiii de peste 2 ani care nu au primit dozele de vaccin pneumococic conjugat, pot primi o singura doza (CDC)

Cale de administrare: intramuscular

Depozitare: pastrati ambalajul original, la temperaturi intre 2-8ºC, nu congelati! (CDC)

 

Eficienta vaccinului pneumococic

Vaccinul pneumococic conjugat le ofera copiilor o protectie de peste 90%  impotriva bolilor invazive cauzate de bacteriile ale caror antigene sunt cuprinse in vaccin.

 

 

De ce este important vaccinul pneumococic

Unele infectii pneumococice sunt considerate invazive. Aceasta inseamna ca bacteriile invadeaza parti ale corpului care, in mod normal, sunt lipsite de microbi. Bolile invazive sunt de obicei grave si pot cauza moartea. (CDC)

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.