Vaccinul pneumococic

Continut: antigene pneumococice

Protejeaza de: bacterii pneumococice care provoaca infectii – pneumonie, meningita, otita, infectii ale sinusurilor, septicemie 

Doze si intervale: 1 doza pentru toti adultii cu varsta de peste 65 de ani

1 doza pentru toti adultii la risc, cu  varsta peste 19 ani (printre care cei care sufera de asplenie anatomica sau functionala, pacidentii cu HIV, boli hematologice). Lista completa a persoanelor la risc aici  

Cale de administrare: intramuscular

Depozitare: pastrati ambalajul original, la temperaturi intre 2-8ºC, nu congelati! (CDC)

 

Eficienta vaccinului pneumococic

Vaccinul pneumococic conjugat are o eficienta de 60-70% in prevenirea bolilor si infectiilor provocate de serotipurile incluse in vaccin. (CDC)

 

De ce este important vaccinul pneumococic

Unele infectii pneumococice sunt considerate invazive. Aceasta inseamna ca bacteriile invadeaza parti ale corpului care, in mod normal, sunt lipsite de microbi. Bolile invazive sunt de obicei grave si pot cauza moartea. (CDC)

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Anghel spune:

    Buna ziua. As dori sa va intreb daca ROR-ul se poate face o data cu Varilrix-ul. Va multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.