Vaccineaza-ti copilul impotriva rujeolei! Ofera copilului tau o sansa la viata sanatoasa!

Conform datelor transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 26.05.2017 este de 6434, transmite Ministerul Sanatatii.

Pana acum s-au inregistrat si 26 de decese (8 in jud. Timis, 5 in jud. Arad, 5 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Vaslui si 1 in Bucuresti); un al 27-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare (jud. Dolj).

Repartitia numarului de cazuri de rujeola pe grupe de varsta este urmatoarea:

•    intre 1 – 4 ani ( 2536 cazuri), sub 1 an (1230 cazuri), 5-9 ani (1106 cazuri), 10 – 14 ani (457 cazuri), 15 – 19 ani (314 cazuri), 20 – 24 ani (203 cazuri), 25 – 29 ani (199 cazuri), 30 – 34 ani (136), 35 – 39 ani (148 cazuri) si peste 40 ani (105 cazuri)

•    98 % dintre persoanele imbolnavite nu erau vaccinate impotriva rujeolei.

Ca masura de limitare a extinderii epidemiei de rujeola, la nivel national se deruleaza din luna decembrie 2016 o campanie suplimentara de vaccinare cu RRO a copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni – 9 ani.

„Ministerul Sanatatii recomanda tuturor parintilor copiilor care nu au fost vaccinati sa se prezinte la medicul de familie in vederea vaccinarii impotriva rujeolei.Mentionam ca Ministerul Sanatatii a achizitionat si repartizat catre Directiile de Sanatate Publica judetene o cantitate de 118. 812 doze de vaccin ROR”, scrie intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

In vederea informarii populatiei, expertii Ministerului Sanatatii impreuna cu expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii si UNICEF au dezvoltat un mesaj de interes public cu tiltlul:

„VACCINEAZA-TI COPILUL IMPOTRIVA RUJEOLEI!
OFERA COPILULUI TAU O SANSA LA VIATA SANATOASA!”.

Prin acest comunicat, Ministerul Sanatatii face apel catre canalele mass-media, radio si TV, pentru difuzarea mesajului.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.