Vaccinarea voluntara a adultilor care n-au facut rujeola si n-au fost imunizati

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda Romaniei vaccinarea voluntara a adultilor care nu au facut rujeola si nici nu au fost imunizati, ca mecanism suplimentar de protectie a copiilor sub 9 luni.

Este o solutie „de avarie”, in contextul epidemiei care a depasit 8.000 de pacienti infectati si a facut in Romania de patru ori mai multi morti decat media international.

“Orice adult peste 30 de ani nu are doua doze de vaccin antirujeolic pentru ca nu se faceau in acel moment, asadar e predispus la risc atat sa faca boala, cat si sa o dea mai departe”, declara Ovidiu Covaciu, fondator Coalitia Romania Sanatoasa, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

La adult, pojarul se manifesta cu febra mare si eruptii mult mai severe decat la copii.

„Prezentarea la boli infectioase este obligatorie, mai ales pentru un adult. Complicatiile pot fi mai severe”, spune si Prof. dr. Alexandru Rafila, conform sursei mentionate.

Asta inseamna penumonii, encefalita, sinuzite, otite, bronsite si suprainfectii bacteriene. Toate pot fi evitate cu un vaccin care costa 50 de lei.

Recomandarea OMS e ca adultii sa verifice daca au facut rujeola sau daca au fost vaccinati cu toate dozele. Daca nu, sa mearga la medic si sa ceara sa fie imunizati, mai ales daca vin in contact cu cei mici.

Informatii despre rujeola si imunizare, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.