Vaccinarea salariatilor operatorilor economici, fara programare in platforma. Angajatorii intocmesc listele

Vaccinarea anti-COVID in cazul salariatilor operatorilor economici se realiza fara programare in platforma, in baza unor liste intocmite de angajatori, a anuntat, marti, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu, vicepresedinte al CNCAV.

“Am primit foarte multe solicitari si am si avut in ultimele saptamani diverse intalniri cu organizatiile si asociatiile care reprezinta mediul privat din Romania in aceasta idee de a organiza centre de vaccinare care sa accelereze practic accesul angajatilor respectivi la vaccinare. (…) Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic intr-un spatiu adecvat, care sa indeplineasca practic aceleasi conditii ca si centrele de vaccinare normale. Vaccinarea angajatilor se va realiza fara programare in platforma de programare. Planificarea la vaccinare – practic, angajatorii intocmesc lista persoanelor eligibile, care isi doresc sa se vaccineze, listele respective se transmit catre DSP-uri, care, pe baza datelor primite, realizeaza planificarea efectiva a vaccinarii, tinand cont, evident, de numarul persoanelor care isi doresc, de dimensiunea activitatii si de intervalul de timp necesar pentru finalizarea activitatii de vaccinare. Persoanele planificate la vaccinare vor fi anuntate prin grija angajatorilor” a explicat Baciu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca operatorii economici care detin personal medico-sanitar propriu isi vor organiza actiunea de vaccinare in sediile proprii cu ajutorul acestui personal.

“Pentru operatorii economici care nu au personal medico-sanitar se vor constitui echipe mobile, ce vor fi arondate unui centru fix de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Daca, la fel, operatorii economici au personal medico-sanitar, dar nu au suficient, la fel, aceste actiuni vor fi completate cu personalul din respectivele centre si solicitarile vor merge catre DSP. Pentru operatorii economici care au mai putin de 100 de angajati, practic, acestia vor intocmi liste cu angajatii care doresc sa se vaccineze, le trimit catre DSP-uri judetene si acestea vor fi planificate la vaccinare in centrele fixe”, a mai spus secretarul de stat potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare angajati, vaccinare fara programare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.