Vaccinarea gravidelor impotriva Covid-19

Societatea de Obstetrica si Ginecologie din Romania (SOGR) recomanda vaccinarea gravidelor impotriva maladiei Covid-19.

“Vaccinarea este o procedura care salveaza vieti, care ne fereste de forme grave si care contribuie la nasterea unui copil sanatos! Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, in timpul sarcinii, inca din primul trimestru al sarcinii, dar si in lauzie. Infectia sarcinii este mai periculoasa, ca manifestare, decat in afara acesteia.” a precizat prof. univ. dr. Daniel Muresan, presedintele SOGR, intr-un material postat pe pagina RO Vaccinare.

Potrivit sursei citate, vaccinarea impotriva COVID-19 in sarcina sau in timpul alaptarii este recomandata ca singura interventie eficienta care reduce riscurile imbolnavirii si pe cele asociate trecerii prin boala (complicatii pentru mama si copil, risc de nastere prematura, de admisie in terapie intensiva, risc de deces).

Material video realizat de Biroul OMS Romania – World Health Organization Office for Romania

Etichete: vaccinarea gravidelor, vaccinarea anti-covid in sarcina, vaccinare impotriva Covid-19 gravide

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.