Vaccinarea este solutia pentru a opri epidemia de rujeola

Vaccinarea este solutia pentru a opri epidemia de rujeola, este concluzia prezentantat de specialisti la Adunarea Mondiala a Sanatatii ce s-a desfasurat la Geneva.

Prof. dr. Alexandru Rafila a prezentant mai multe date importante la un atelier in cadrul Adunarii, unde s-a discutat si despre moduri le de a creste increderea publicului in vaccinuri, ca fiind cea mai de incredere arma impotriva bolilor.

„De la inceputul anului 2016, Romania s-a confruntat cu o epidemie de rujeola cu peste 16.000 de cazuri, din care 60 au murit. 95% dintre persoanele infectate nu erau vaccinate. Concluzia e cat se poate de clara: vaccinarea este solutia pentru a opri epidemia.”, a precizat prof. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si membru in Consiliul Executiv al OMS.

Printre ceilalti speakeri de la eveniment amintim pe Comisarul UE Dr. Vytenis Andriukaitis, Dr. Luiz Henrique Mandetta, ministru al sanatatii din Brazilia; Dr. Theresa Tam, sef sanatate publica din Canada; Dr. Seth Berkley CEO, GAVI Vaccine Alliance si Prof. Dr. Peter Hotez, decan al Baylor College of Medicine, National School of Tropical Medicine.

Etichete: vaccinarea, epidemia de rujeola, vaccinare rujeola, vaccin ror, semne rujeola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.