Vaccinarea la copii – cel mai sigur mod de preventie a bolilor

zambeste-romaniaIn fiecare an, peste 1,4 milioane de copii mor din cauza unor boli prevenibile prin vaccinare. Aceste boli sunt: rujeola, patologia cauzata de Hemophilus Influenzae, difteria, tetanosul, tusea convulsiva, febra galbena, poliomielita, hepatita B.

Au fost produse noi vaccinuri impotriva unor boli ca pneumonia pneumococica, diareea cauzata de rotavirus, cancerul de col uterin, vaccinuri care sunt folosite deja in multe tari. Copiii vaccinati sunt protejati de aceste boli grave care pot fi invalidante sau chiar fatale. Toti copiii au dreptul la o protectie completa impotriva acestor boli. Protectia precoce este esentiala si de aceea cele mai importante vaccinuri sunt cele din primii doi ani de viata.

Vaccinarea antitetanica la gravide este extrem de importanta atat pentru protectia mamei, cat si pentru nou-nascut.

Desi au fost realizate progrese in ultimii ani in imunizarea copiilor, in 2008 aproximativ 24 milioane de copii nu au primit vaccinurile in primul an de viata, conform schemei de imunizare.

Parintii trebuie sa fie constienti de:

  • importanta vaccinarii
  • schema de vaccinare recomandata
  • locul unde se pot adresa pentru vaccinarea copiilor.

Parintii trebuie sa stie ca vaccinarea este sigura si nu prezinta niciun risc pentru copilul care se confrunta cu probleme minore de sanatate, are o boala cronica sau sufera de malnutritie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.