Vaccinarea anti – HPV este introdusa in Calendarul de Imunizari

campanie-copii-epilepsieMedicii de familie reamintesc parintilor ca vaccinarea anti-HPV a fost reintrodusa in Calendarul de Imunizari la vaccinuri optionale. In acelasi timp, medicii trag un semnal de alarma asupra incidentei crescute a cancerului de col uterin, afectiune care ar putea fi prevenita prin vaccinul anti-HPV.

Vaccinarea anti-HPV gratuita pentru fetitele intre 11-14 ani

Inclusa in Calendarul National de Imunizari, vaccinul anti-HPV este inclus ca vaccin optional si gratuit pentru fetele cu varsta intre 11 si 14 ani.

Aproximativ 2000 de parinti au solicitat vaccinarea anti-HPV pentru fetitele lor la nici doua luni de la inceperea programului de informare al Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

“Acest lucru ne demonstreaza ca pericolele bolii sunt constientizate de un numar din ce in ce mai mare de parinti, ca avantajele vaccinarii sunt evidente pentru acestia si ca exista cerere, ceea ce ne motiveaza sa continuam munca noastra”, a explicat dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Screeningul pentru cancerul de col uterin, disponibil femeilor intre 25 si 64 de ani

Incepand cu 2013, vaccinarea anti-HPV si screeningul periodic pentru preventia cancerului de col uterin sunt prevazute si in legislatia din Romania.

In tari precum Elvetia si Belgia, au fost implementate programe nationale de vaccinare inca din 2006, in Australia, Portugalia si Germania inca din 2007, iar in Danemarca din 2008.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.