Vaccinarea a determinat o scadere cu 17% a cazurilor de hepatita B

vaccinare-hepatita-bVaccinul impotriva infectiei cu virusul hepatitei B are o eficienta de 95% impotriva infectarii dar si a bolilor cronice, precum ciroza si cancerul de ficat, conform precizarilor specialistilor. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda introducerea vaccinarii impotriva virusului hepatitei B in programele nationale de imunizare.

Aproximativ 6000 de cazuri de hepatita B au fost raportate in 2009

Intre 2000 si 2010, tari precum Germania, Belgia sau Turcia au reusit sa creasca intr-un procent considerabil rata vaccinarii impotriva hepatitei B, de la sub 70% la peste 90%.

In unele tari insa, precum Suedia, vaccinarea impotriva hepatitei B nu este vazuta ca o prioritate. Se recomanda vaccinarea impotriva virusului hepatitei B doar a persoanelor incadrate in grupe de risc.

In Franta, s-a observat o crestere in rata vaccinarii desi vaccinarea impotriva hepatitei B a fost un subiect controversat.

Chiar daca rata infectiilor cu hepatita B este mai scazuta fata de alte boli infectioase, cu o prevalenta de un caz inregistrat la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeana, virusul poate cauza boli pe termen lung si, in unele cazuri, poate fi fatal.

Scaderi ingrijoratoare in rata vaccinarii copiilor

In Uniunea Europeana, peste 93% dintre copiii de un an au fost vaccinati impotriva difteriei, tetanosului, pertussis dar si a rujeolei, conform raportului Health at a Glance: Europe 2012.

Daca multe tari europene au reusit sa pastreze la un nivel ridicat rata vaccinarii, tari precum Austria si Danemarca au prezentat scaderi ingrijoratoare a ratei vaccinarii.

Pe de alta parte insa, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) precizeaza ca obiectivul de eradicare a rujeolei pana in 2010 nu a fost atins inca.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.