Vaccin experimental impotriva malaria cu rezultate promitatoare

Doua noi studii clinice confirma eficacitatea potentiala a unui vaccin experimental impotriva malariei.

Acestea au fost elaborate pentru a contracara hematozoarul responsabil de aceasta boala infectioasa.

Potrivit laboratorului american Sanaria, care a dezvoltat vaccinul numit PfSPZ , un studiu realizat in Mali pe 88 de adulti si o cercetare efectuata in Germania pe 35 de adulti au dat „rezultate foarte incurajatoare”, demonstrand „un nivel de protectie „semnificativ, informeaza AFP.

Paludismul, sau malaria, este provocat de paraziti din genul Plasmodium, in special Plasmodium falciparum, cu cel mai mare risc letal.

Studiul realizat intr-o zona rurala din Mali a fost publicat joi in jurnalul „The Lancet„, iar cel efectuat in colaborare cu Institutul pentru Medicina Tropicala din Tübingen, a fost publicat miercuri in „Nature„, relateaza Agerpres.

Noul tratament are „cel mai inalt nivel de protectie inregistrat vreodata la un vaccin de protectie impotriva malariei”, dupa cum a remarcat , conform sursele citate,  Stephen Hoffman, CEO si fondator al Sanaria.

De asemenea, alte studii sunt in curs de desfasurare in mai multe tari pentru a determina doza si modul cel mai eficient de administrare a vaccinului.
La acest moment sunt necesare cercetari suplimentare pentru a afla daca acesta ar putea fi eficace ca parte a unei strategii de vaccinare in masa impotriva malariei, mai sustin autorii studiilor.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), malaria, transmisa de tantari, afecteaza aproximativ 200 de milioane de persoane si provoaca peste 400.000 de decese in fiecare an, cu precadere in Africa subsahariana.

In prezent, nu exista nici un vaccin impotriva acestei boli.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.