Unul din cinci copii la nivel mondial nu primeste vaccinurile care ii pot salva viata

diabet-la-copiiOrganizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca aproximativ 22 de milioane de copii din intreaga lume nu primesc vaccinurile care ii pot salva.

Unul din cinci copii, cei mai multi din tari sarace de pe glob, nu beneficiaza de cele trei doze obligatorii de vaccin numite DTP3 (contra difteriei, tetanosului si a tusei convulsive), a informat OMS, tragand un semnal de alarma cu ocazia Saptamanii Mondiala a Vaccinarii.

„Saptamana Mondiala a Vaccinarii creeaza o platforma globala concentrata pe revigorarea eforturilor noastre colective de a asigura vaccinarea pentru fiecare copil, oricine ar fi ei si oriunde ar trai „, a declarat Dr. Flavia Bustreo, reprezentant OMS.

Statele membre OMS au adoptat in 2012 un plan global de vaccinare, dar indeplinirea obiectivelor in 2015 inregistreaza intarzieri serioase, doar una dintre cele sase tinte stabilite pentru acest an fiind in curs de atingere, conform unui raport recent.

Reprezentantii Organizatiei Mondiala a Sanatatii mai precizeaza ca 65 de tari acorda atentie indeplinirii acestor obiective.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.