Unde se distribuie voucherele pentru investigatiile necesare la dosarul de aprobare al tratamentului fara interferon

CNASSemnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista unitatilor sanitare in care se acorda voucherele pentru fibromax, viremie si genotipare, investigatii necesare pentru dosarul de aprobare al tratamentului fara interferon al hepatitei cronice virale C si a cirozei hepatice.

Lista unitatilor sanitare este publicata pe site-ul CNAS la sectiunea „informatii pentru asigurati- medicamente – tratament fara interferon”. Lista va fi actualizata permanent pe masura ce vor fi distribuite vouchere si in alte unitati.

Pacientii se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unitati sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. In urma consultatiei de specialitate, medicii vor inmana vocherele pentru efectuarea gratuita a testarilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienti care vor indeplini criteriile de includere in tratament prevazute in protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii.

Lista laboratoarelor care realizeaza investigatiile necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea „informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon”.

Din data de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigatii au inceput sa fie distribuite in unitatile sanitare din cele noua centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.

„Numarul total de vouchere care vor fi distribuite acopera numarul de pacieti cu hepatita virala C si ciroza hepatica C cu stadiul de fibroza F4”, a declarat Vaseile Ciurchea, presedintele CNAS.

Pe langa investigatiile amintite, dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea „informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon”.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului MS-CNAS de aprobare a protocolului terapeutic, pe masura ce dosarele sunt intocmite, ele vor fi depuse la casele de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate, de unde vor fi trimise mai departe la CNAS.

Comisia de specialitate a CNAS se va intruni de doua ori pe luna pentru a analiza dosarele depuse in vederea aprobarii si va verifica daca acestea corespund criteriilor de eligibilitate.

Decizia comisiei va fi comunicata pacientului de catre casa de asigurari de sanatate unde acesta a depus dosarul.

Pe site-ul CNAS, la sectiunea „informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon”, pacientii pot accesa un document cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon.

 

Citeste si Important pentru pacientii cu hepatita C! Dosarele nu vor fi decontate decat daca analizele se fac in anumite laboratoare

Citeste si Ce trebuie sa stie pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica despre tratamentul fara interferon

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Clauss spune:

    La medicul gastroeterolog sau infectionist din zona Tecuci

  • Munteanu Cl spune:

    Sunt unul din pacientii cu hepatica C fibroza 4.Sunt din Tecuci jud Galati.Cum pot sa-mi aleg medicul curant si centru de tratament ?Cine imi recomanda medicul la care pot merge?Multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.