Ce trebuie sa stie pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica despre tratamentul fara interferon

medici-smallConform Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, tratamentul fara interferon pentru hepatita C si cirozei hepatice C (stadiu de fibroza F4) va fi prescris in noua centre aflate in Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Oradea.

In aceste centre, pacientii vor fi monitorizati de medici specializati.

Medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacientii care indeplinesc criteriile de includere in tratament, in baza aprobarii emise de catre Comisia de experti pentru afectiuni hepatice de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon.

De asemenea, tot la aceasta sectiune a fost publicat un document adresat pacientilor cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon, precum si alte informatii privind investigatiile necesare includerii in tratament.

Dosarul intocmit in vederea aprobarii va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor/curant).

Comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sanatatii vor elabora criteriile de includere in tratamentul fara interferon.

In data de 1 octombrie 2015, CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C, in baza caruia vor beneficia de tratament pacientii cu stadiul de fibroza F4.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

6 de intrebari si raspunsuri

 • eva cioban spune:

  cit trebuie asteptat de la primirja dosaruluj pina la tratament?dg-hepatita c,fibroza<f4.,

 • Sonea Georgeta spune:

  Tatăl meu in vârstă de 78 ani bolnav de hepatita C, poate beneficia de acest nou tratament?

 • pascu mihai - buzau spune:

  Buna ziua,
  Am hepatita virus*C* cu non-responders la interferon in 2006,
  Am facut 2 fibroscan care arata grad fibroza F4, unul la *V. Babesm – 16,8 kPA* si al doilea la Spitalul Fundeni Bucuresti 20kPa*, cu toate acestea, nu mi se elibereaza voucerul, intrucat medicul considera ca FIBROMAX – ul s-ar putea sa nu arate acelasi stadiu de fibroza.Asa ca am platit 563 lei la SYNEVO, la poarta spitalului Fundeni si astept acum rezultatul fibromax. Nu inteleg, gaca fibroscanul nu este o analiza concludenta, de ce nu ni se spune, ca sa nu mai cheltuim banii de pomana, pe investigatii care nu sunt luate in considerare de clinicile care trebuie sa distribuie voucerele? Mi-e si rusine s-o spun, dar anterior mi-am facut investigatii la MEDICOVER la seful comisiei pe Romania care aproba dosarele si care mi-a dat recomandarea *TERAPIE ANTIVIRALA DIRECTA*. IN CE TARA TRAIM, DOMNILOR?

 • Boboc Gabriela spune:

  Nu voi lua in considerare dosarele facute in diverse locuri, altele decat cele stabilite in urma acestor contracte”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS. Dar gratuite nu sunt decat testarile pentru fibroza, viremii si HIV. Noi am facut deja toate analizele, intelegem sa le facem pe cele 3 la aceste laboratoare, dar restul ? Unde le-am facut nu am platit si nu sunt nominalizate decat 3 pentru acele laboratoare. Nu e clar ce se intampla daca restul sunt facute in alta parte? Se poate sau nu?

 • Boboc Ileana Gabriela spune:

  A aparut pe site-ul CNAS lista laboratoarelor care fac gratuit testarile pentru fibroza, viremii si HIV. Este obligatoriu sa le facem aici si deci sunt si gratuite. Dar restul analizelor, ecografii nu putem sa le facem in alta parte? Caic d-nul Ciurchea spune ca nu ia in considerare nici un dosar care nu are analizele facute la laboratoarele agreate. Dar in afara de cele mentionate explicit, reastul nu sunt gratuite la acele laboratoare, iar in in alta parte le-am facut gratuit.

  • Marga Dumitrescu spune:

   Va rogt sa-mi spuneti care sunt laboratoarele acreditate pentru depistarea hepatitei C. Analize cu trimitere de la medicul de familie. Va multumesc anticipat.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.