Un sugar a decedat dupa ce a luat rujeola din spital


Un copil de 9 luni, din Tulcea, a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, dupa ce a fost internat cu o afectiune respiratorie, ulterior imbolnavindu-se de rujeola de la un alt copil.

Referitor la acest caz, conducerea spitalului judetean a mentionat, printr-un comunicat de presa, ca in perioada 15-21 mai, in sectia Pediatrie a unitatii medicale a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afectiune respiratorie. In aceeasi zi a fost internat, in acelasi salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o eruptie sugestiva de rujeola, relateaza Digi24.

In urma acestei situatii, copilul din Tulcea a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeola.

„Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou in sectia Pediatrie din cadrul SCJU Constanta, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infectioase. In urma examenului clinic si al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficienta respiratorie severa, bronhopneumonie si rujeola in evolutie. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat si tratat medicamentos insa, din nefericire si in ciuda eforturilor depuse de catre medici, a decedat pe 13.06”, se mentioneaza in comunicat, conform sursei mentionate.

Reprezentantii spitalului din Constanta au precizat ca pacientii cu rujeola in forma grava (si cu alte boli asociate) sunt directionati catre SCJU deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, spitalul judetean este singurul care asigura terapia intensiva complexa. Conform procedurilor, pacientii cu boli infectioase sunt izolati, respectandu-se toate normele legale in vigoare.

Informatii de rujeola si vaccinarea antirujeolica, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.