Un stil de viata sanatos nu poate lupta singur impotriva bolilor contagioase

vaccinareConfesiunile unei mame despre propria experienta de viata, mai intai ca si copil care s-a infruntat singur cu bolile copilariei in lipsa acordului parintilor de a se vaccina, si mai apoi ca mama, in fata amenintarii propriilor copii de catre bolile contagioase reflecta, inca o data, ca vaccinarea nu este o chestiune de filozofie de viata sau de optiuni religioase.

Exemplul personal ca motivatie pentru vaccinare

Confesiunile acestei mame, publicate pe pagina Voices for Vaccine, pune sub chestionare refuzul vaccinarii copiilor de catre unii parinti, sub motivul stilului de viata extrem de sanatos care poate lupta impotriva bolilor.

Aceasta experienta de viata releva parcursul aparent simplu si norocos al unui copil (adult si chiar mama in momentul confesiunii): copilul se naste intr-o familie cu solide principia de viata sanatoasa, in care optiunile familiei se indreapta doar spre alimentele naturale, gatite exclusive in casa. Greseala acestor parinti a fost sa desconsidere riscul bolilor copilariei si al altor boli contagioase.

Astfel ca, de-a lungul timpului, copilul cu un stil de viata extrem de sanatos, trece, din cauza nevaccinarii, prin toate riscurile impuse de bolile copilariei pe care le face: rujeola, rubeola, oreion, meningita virala, scarlatina, tuse convulsiva, amigdalita si varsat de vant.

Dupa implinirea varstei de 20 de ani, este diagnosticata cu o forma precanceroasa HPV, temandu-se nu doar pentru viitorul ei, ci si pentru al copiilor ei care ar fi putut ramane in scurt timp fara mama.

Vaccinarea copiilor nu a mai fost o optiune

Bolile si riscurile prin care a trecut inainte de a fi mama a determinat-o ca vaccinarea propriilor copii sa nu mai fie o optiune, ci o chestiune de certitudine, chiar daca mama urma acelasi regim sanatos de viata invatat de la parinti.

Ca urmare, copiii au fost feriti de cele mai multe boli contagioase datorita vaccinarii. Decizia mamei nu a fost influentata de anecdotele despre riscurile vaccinarii si s-a bazat pe faptele stiintifice ale riscurilor la care se expune o persoana nevaccinata.

Copiii vaccinati pot avea grija astfel nu doar de propria sanatate, ci si de a celorlalti copii din jur, prin impiedicarea contactarii si raspandirii virusului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.