Un roman este sursa imbolnavirilor recente de rujeola din Ungaria

Rujeola din Ungaria provine din Romania, spun autoritatile sanitare de la Budapesta. Sursa a fost identificata ca fiind un barbat in varsta de 39 de ani, care s-a internat in spital pentru alta boala, nestiind ca are si rujeola.

Declaratiile vin dupa ce la Mako, oras aflat la 120 de kilometri de Timisoara, mai multi angajati ai spitalului s-au imbolnavit, iar conducerea a decis sa inchida unitatea sanitara. Accesul vizitatorilor e interzis si toate internarile sunt sistate, relateaza Digi24.

In acest oras nu mai fusese inregistrat niciun caz de rujeola din 2002.

Autoritatile sanitare din Ungaria au anuntat intr-o conferinta de presa ca au fost inregistrate cazuri in 11 judete din Ungaria, dar ca nu se poate vorbi despre o epidemie la nivel national, relateaza corespondentul Digi24 la Budapesta,Balazs Barabas.

In Romania,  in ultimul an s-au inregistrat peste 3.000 de cazuri de rujeola si 16 decese.

Recent, pe site-ul Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a aparut informatia ca focarul de rujeola care afecteaza Romania este posibil sa se raspandeasca in tarile din Uniunea Europeana (UE) si Spatiul Economic European.

Focare anterioare si actuale din alte trei tari din UE au fost asociate din punct de vedere epidemiologic cu actualul focar din Romania.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.